DOBAI ÉPÍTÉSZIRODA KFT


MIskolci Ingatlankezelő Vállalat Központi telephelye, Miskolc-Erenyő (No. 015)

❮No. 012

lista

No. 016 ❯

1/4
Nézet kelet felől
2/4
A Conder raktárépület, nézet kelet felől
3/4
A Conder raktárépület, belső képe a konténerszerű fűtött szolgáltató helyiségcsoportokkal
4/4
Az iroda-öltöző épület építés közben, nézet északkelet felől
5/5
Az iroda-öltöző épület építés közben, nézet délkelet felől

A Miskolci Ingatlankezelő Vállalalat új központi telephelya a felhagyott Miskolc-Erenyő szénbánya bányaudvarára épült. A beépítési terv a változatos terepviszonyok figyelembevételét, a továbbfejleszthetőséget és a rendezettség állapotát biztosító elrendezés kialakítását szolgálta. Az épületek közül az iroda-szociális épület és a központi raktárépület, készült el a terveim szerint.
A raktárcsarnok az akkor nagyon korszerű könnyűszerkezetes CONDER rendszer. (második az országban). Az Iroda-szociális épület az akkor kurrens helyi BVPR-A (Borsodi Vázpanel Rendszer) -rel készült. Az építési rendszerek katalóguselemeinek gondos összeválogatásával igyekeztem építészeti minőséget elérni. Elkerülve, az egyedi elemekkel való "díszítés" csapdáját elkerülni. Építés közbeni fotók (DJ.) Az iroda-szociális épület nagy igénybevételnek kitett külső és belső felületeit matt fehér kerámialap burkolta (volna).
Beépítési és épülettervek. Éptész: Dobai János, statika: Kovács Lehel, 1980. ÉSZAKTERV (Az angol CONDER csarnokrendszert az IPARTERV honosította).